Nišville bonus dan – Darko Rundek na zatvaranju festivala

Zbog velikog nevremena, zbog kojeg je otkazano treće veče Nišvila 2017, festival će zvanično biti zatvoren u petak, 18. avgusta, nastupima desetak bendova na Welcome, Youth i Main binama.

Centralni događaj večeri svakako će biti nastup Darka Rundeka i njegovog sastava Apocalypso Now, a pre njih na Main stage-u će nastupiti niški sastav Jazz Adicts. U nastavku će nastupiti sastav Very Naiss sa specijalnim gostom Ivanom Kurtićem, a program će zatvoriti DJ dvojac Master Flow i Loptica. U prvom delu programa, na glavnoj bini će prvi put biti održana i modna revija uspešne niške kreatorke Jelene Dimitrijević, a u ulozi manekenki naći će se volonterke Nišvila.

Na Welcome stage-u, koji će za ovu priliku biti na samom ulazu u Tvrđavu, odnosno na platou ispred Jazz muzeja (Hamam), posetioce Tvrđave će zabavljati sastav Bennz Brickman, dok će se na Youth bini (preko puta Salona 77) predstaviti učesnici Nišville programa “Jazz for Kids”.

Ulaz je slobodan za sve koji poseduju ulaznice za subotu, 12. avgust, kao i za publiku Nišvila sa narukvicama za četvorodnevni komplet, drugi polukomplet – žuta narukvica i dnevna narukvica za 12. avgust (crvena) za druga dva dana, a karte će moći da se kupe kako u pretprodaji tako i na samim ulazima u glavni festivalski prostor.

* * *

Nišvil se zahvaljuje gradonačelniku Darku Bulatoviću na pomoći, jer je spasio festival od skandala u trenutku otkazivanja najznačajnijeg sponzora – Naftne Industrije Srbije i ličnim angažovanjem obezbedio podršku drugih sponzora u iznosu od 4 miliona dinara. U istoriji festivala dugoj 23 godine, nijedan gradonačelnik do sada nije obezbedio nijednog sponzora. Nišvil ističe da je gradonačelnik Darko Bulatović pomogao i drugoj najznačajnijoj gradskoj manifestaciji – Filmskim susretima, obezbedivši sponzore u istom iznosu kao što je to bio slučaj i sa Nišvilom. Nišvil se nada da će na takvu pomoć gradonačelnika moći da računa i najstarija niška manifestacija – Horske svečanosti (zbog koje je Letnja pozornica i sagrađena), kako bi ta tri gradska kulturološka brenda još više unapredila kulturnu ponudu ne samo Niša i regiona već i čitave Srbije.

Izvor: Nišville jazz festival

Foto: Miloš Stojanović / Emir Srkalović

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар