Mihajlovićeva za N1: U subotu puštanje u saobraćaj 31 kilometar autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u Pressingu N1 da će kompletan Koridor 10 biti gotov do kraja februara 2018.

Ove godine u saobraćaj će biti pušteno gotovo 100 kilometara autoputa – u subotu 31 kilometar autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada, dok je na Koridoru 11 na proleće u saobraćaj pušteno već 12 kilometara autoputa, dok će do kraja godine biti otvorene deonice Obrenovac – Ub i Lajkovac – Ljig ukupne dužine 51 kilometar, istakla je Mihajlovićeva.

Ipak, uprkos ranijim obećanjima, Koridor 10 neće biti završen do kraja godine, ali bi, prema rečima ministarke, trebalo da bude gotov početkom naredne godine.

„Grdelička klisura ne može da bude završena do Nove godine, može do februara. Za mene je Koridor 10 završen. Grdelička klisura je 24 kilometra teškog dela, imate delove koji su gotovi, i mi smo na samom kraju”, poručila je ministarka i navela da su u Grdeličkoj klisuri radovi i noćas u toku i da je, prema oceni stručnjaka, to danas najteže gradilište u Evropi.

Gošća Pressinga je istakla da je kroz Srbiju ove godine prošlo 12 miliona automobila više nego 2014. godine i smatra da je to rezultat izgradnje infrastrukture, jer vozači više ne zaobilaze Srbiju zbog nedostatka puteva.

Izvor i foto: N1

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар