U Beogradu sutra počinje međunarodni festival saksofona

Međunarodni festival saksofona “Belgrade SAXperience” počinje sutra, 4. oktobra i obuhvatiće, do 7. oktobra, klasičan džez, tango, kao i moderan zvuk saksofona, najavili su organizatori.

Četvrti festival će početi koncertom Igoa Afetuša iz Francuske sa kvintetom Uglješe Novakovića i specijalnim gostom Batistom Erbenom.

U četvrtak, 5. oktobra, nastupiće belgijska saksofonistkinja Nele Tibo s gudačkim orkestrom, premijerno izvodeći kompoziciju domaće kompozitorke Ane Gnjatović.

Najavljen je, iste večeri i nastup “LadieSaxophone Quartet” koji čine vrhunske saksofonistkinje iz Poljske, Slovenije i Hrvatske.

Treće veče festivala, u petak 6. oktobra posvećeno je elektronskoj muzici i tada će nastupiti “Syntheticsax” iz Rusije, uz podrška domaćeg sastava “BasSax”

Četvrte, završne večeri festivala u subotu, 7. oktobra, premijerno će biti izvedena kompozicije za sopran saksofon i klavir Ognjena Popovića.

Nastupiće saksofonista Milan Savić i pijanista Uki Ovaskainen, a zatim će sa sa delima Mocarta, Ravela i Mendelsona predstaviti profesor saksofona u Versaju, Vensan David.

Koncerti će biti organizovani u salama širom Beograda, kao i na otvorenom prostoru.

Festival široj publici predstavlja saksofon, solo i u različitim sastavima, u raznim epohama i žanrovima.

Izvor: Beta

Foto: pixabay.com

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар