Grupa za slobodu medija u četvrtak na Dorćol Placu u Beogradu proglašava početak borbe za slobodne medije

Grupa za slobodu medija saopštila je da će u četvrtak uveče u Beogradu organizovati zajedničko okupljanje svih novinara, medija, organizacija civilnog društva i građana spremnih da se bore za slobodu medija u Srbiji.

“Tokom događaja će prisutni potpisati Proglas o slobodi medija – zajednički dokument koji će sadržati osnovne razloge našeg okupljanja. Pridružite nam se da proglasimo početak zajedničke borbe za slobodu medija!”, navodi se u saopštenju za javnost.

Precizira se da će okupljanje početi u četvrtak od 20 sati, u Dorćol Placu (Platz), u Dobračinoj 59, u Beogradu.

“Događaju će se pridružiti i svi oni koji su sprečeni da budu fizički prisutni – građani će moći uživo da prate dešavanja preko društvenih mreža i preko portala slobodnih medija. Biće organizovana i onlajn akcija #ZaštoSamOvde, u kojoj se očekuje učešće velikog broja lokalnih i nacionalnih medija, organizacija i pojedinaca”, piše u saopštenju.

Direktan povod za formiranje Grupe za slobodu medija je gašenje Vranjskih, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru.

Rad Grupe za slobodu medija je do sada podržalo više od 200 medija i organizacija.

Domaćini sutrašnjeg događaja su izdavačko preduzeće „Clio“ i Novi optimizam.

Izvor: Autonomija

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар