Iz Regionalne deponije Pirot otpad kao energent za peći cementare u Popovcu

Rukovodstvo JKP „Regionalna deponija Pirot“ na čelu sa direktоrom Nebojšom Ivanovim,  referentom za zaštitu životne sredine i bezbednosti na radu Nenadom Đorđevićem  i finansijsko-administrativnim rukovodiocem Violetom Antić, imalo je važan poslovni sastanak sa rukovodstvom  cementare CRH Srbija iz Popovca i preduzeća Ecorec, takođe iz Popovca, prenosi portal Pirotske vesti. Kako navodi ovaj portal sastanak je organizovan sa ciljem da se realizuje zamisao da se otpad sa Regionalne deponije Pirot koristi kao energent za rad peći u cementari u Popovcu.

Na sastanku je bilo reči o revidiranju pisma o namerama iz 2013. godine. To podrazumeva buduću saradnju koja se odnosi na selektovanje otpada, a koji se naknadno može iskoristiti kao energent u pećima cementare u Popovcu.

Realizacija ove saradnje planira se za narednu godinu, odnosno nakon puštanja u rad postrojenja za sekundarnu selekciju otpada na Regionalnoj deponiji u Pirotu.

U toku naredne nedelje se očekuje još jedan poslovni sastanak u istom sastavu, na kome će se konkretizovati poslovni odnosi i mogućnosti zajedničke poslovno-tehničke saradnje.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар