U OŠ „Hristo Botev“ održana tradicionalna priredba dobrodošlice za đake prvake u Dečiji savez Srbije

U okviru Dečije nedelje u Osnovnoj školi „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu održana je tradicionalna priredba dobrodošlice za đake prvake u Dečiji savez Srbije. Tim povodom učenici trećeg razreda škole izveli su bogat program na srpskom i bugarskom jeziku za najmlađe osnovce.

„Svi đaci u školi su članovi Dečijeg saveza Srbije, a u Dečijoj nedelji i naši prvaci postaju deo tog velikog saveza. Današnji program je imao za cilj da ukaže na važnost učenja, druženja i tolerancije u školi. Zaista smo uživali u stihovima i porukama koje su stariji vršnjaci uputili našim najmlađim đacima“, kaže za FAR, Katarina Simeonov, direktor OŠ „Hristo Botev“.

Nakon prodajnog bazara koji je održan danas u školi u Željuši, sutra sa početkom od 15:30 časova biće organizovan i u holu škole u Dimitrovgradu.

„U okviru prodajnog bazara svi učenici su uz pomoć svojih najbližeh napravili izložbene eksponate, kako bi sakupili sredstva za pomoć našoj učenici koja ima oštećen vid. Danas je bazar bio u Željuši, a sutra će biti održan u centralnoj školi u Dimitrovgradu. Ministarstvo prosvete je obezbedilo našoj učenici elektronske udžbenike sa uvećanim fontom, a naša ideja je da od prikupljenih sredstava putem bazara kupimo jedan lap top, kako bi joj omogućili dalje školovanje i što uspešnije savladavanje gradiva. Dobili smo obećanje i od lokalne samouprave i još nekih ljudi dobre volje, da će nam pomoći ukoliko nam budu neophodna dopunska sredstva“, istakla je Simeonova.

U okviru Dečije nedelje, u petak sa početkom od 17:00 časova u OŠ „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu biće organizovan seminar „Primena baterija testova za merenje psihomotorike u dečijem razvoju“, koji uz podršku opštine Dimitrovgrad realizuju kompetentni stručnjaci sa „Fakulteta za fizičku kulturu i sport“ iz Niša.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар