Ekipa „Frau Gabrijela“ pravi najbolji ajvar u Srbiji – „Nojeva barka“ i „STC“ uspešno predstavili opštinu Dimitrovgrad u Sokobanji

Ekipa „Frau Gabrijela“ iz sela Velebit, opština Kanjiža pobednik je velikog finala četvrte sezone karavana „Izađi mi na teglu“, koje je održano 14. oktobra u Sokobanji. Drugo mesto pripalo je ekipi „Gimnazijalci“ iz Leskovca, dok je treće mesto osvojila ekipa „Srculenca“ iz Vladičinog Hana.

Pobednik kvalifikacionog turnira koji je održan 22. septembra u Dimitrovgradu i učesnik velikog finala u Sokobanji ekipa „Nojeva barka“, nominovana je za nagradu za najbolje uređen štand, za najbolju atmosferu u takmičaskoj ekipi, kao i za najkreativniji naziv u celokupnoj sezoni. Osim nadmetanja u pripremi ajvara, dimitrovgradski takmičari prezentovali su svoje specijalitete – riblju čorbu, “tafče na grafče“ i šušenicu.

Takođe, „STC“ iz Dimitrovgrada imao je svoj štand u Sokobanji.

„Mi iz službe za turizam u STC-u iz Dimitrovgrada smo na svom štandu predstavili turističku ponudu dimitrovgradskog kraja, a ujedno smo promovisali  i gastronomsku menifestaciju „Dani Caribrodske šušenice“ koja će biti održana 18. novembra u Dimitrovgradu. Želim da kažem da sam izuzetno zadovoljna našim učešćem u Sokobanji, jer je veliki broj ljudi posetio štand i bili su oduševljeni našom ponudom“ – ističe za FAR Marija Petrov, pripravnik u službi za turizam pri STC-u.

Ovogodišnji karavan „Izađi mi na teglu“ – takmičenje u pripremi ajvara krenuo je 25. avgusta iz Vlasotinca i obišao je 30-ak gradova i opština u Srbiji. Generalni pokrovitelj manifestacije je kompanija „Roda“.

 A. Todorov

Foto: Marija Petrov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар