Uspešan vikend za karatiste „Caribroda“ u Nišu i Požarevcu

Karatisti „Caribroda“ iz Dimitrovgrada osvojili su ukupno 17 medalja na turnirima koji su tokom vikenda održani u Nišu i Požarevcu. Na međunarodnom karate turniru “Grand prix Niša“ koji je održan 28. oktobra dimitrovgradski karatisti uzeli su 11 medalja, zlatnu, 4 srebrne i 6 bronzanih, dok su na Nacionalnom karate turniru “C“ klase, 29. oktobra u Požarevcu osvojili 6 odličja, 3 zlatna, 2 srebrna i bronzano.

Na turniru u Nišu KK „Caribrod“ predstavljalo je 16 takmičara u ukupno 20 nastupa. Zlatnu medalju u borbama osvojio je junior Uroš Lekov. Srebrna odličja u pojedinačnoj konkurenciji osvojile su Elena Kamenov, Sofija Rangelov i Natalija Zarkov, a u ekipnoj kata tim u sastavu – Sofija Rangelov, Natalija Zarkov i Vanja Gorčev. Bronzane medalje osvojili su ženski kata tim u sastavu – Elena Kamenov, Kristina Gocev i Sandra Ilijev, muški kata tim u sastavu Andrija Stankov, Marko iliev i Lazar Rangelov. Aleksandar Takov, Vanja Gorčev, Lazar Rangelov i Teodora Stankov bili su bronzani u pojedinačnim nastupima u katama.

Na takmičenju u Požarevcu šestoro članova KK „Caribroda“ osvojilo je isto toliko medalja. Zlatne medalje u katama pojedinačno osvojili su senior Marko Todorov, Elena Kamenov i Aleksandar Takov. U ekipnoj konkurenciji srebro je osvojio kata tim u sastavu – Elena Kamenov, Sandra Ilijev i Kristina Gocev, a u pojedinačnoj Lazar Rangelov. Sandra Ilijev bila je bronzana u katama pojedinačno.

Karate turnir u Nišu u organizaciji Karate kluba „Niš“ i Karate federacije Srbije okupio je 420 karatista iz 36 klubova iz Makedonije, Bugarske i Srbije. Na Nacionalnom karate turniru “C“ klase u Požarevcu nastupilo je preko 150 takmičara iz 15 klubova. Takmičenje je organizovano od strane Karate federacije Srbije, Karate saveza uže Srbije i Karate saveza Požarevca.

 A. Todorov (Izvor: Karate klub “Caribrod”)

Foto: Karate klub “Caribrod”

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар