„Gmitrovdanska trka 2017“ 7. novembra u znaku 3 decenije rada dimitrovgradskog atletskog kluba

Atletski klub „Balkan“ uz podršku „Sportsko turističkog centra Caribrod“ i Sportskog saveza Caribrod, a pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad i hrama „Rođenje Presvete Bogorodice“, u utorak 7. novembra po 14. put organiziuje tradicionalnu atletsku manifestaciju „Gmitrovdanska trka 2017“.

Aleksandar Markov, sekretar AK „Balkan“ kaže za FAR da se očekuje učešće atletičara iz bugarskih gradova Pravec, Pirdop i Lukovit, kao i takmičara iz Niša, Zaječara, Pirota, Zvonca i Dimitrovgrada.

Start glavne trke, od gradske crkve do porte manastira „Sveti Dimitrije“, u dužini od 1.500 metara, zakazan je za 13:00 časova. Za mlađe kategorije – učenike osnovnih škola, trke u dužini od 200 do 500 metara na potezu od borove šume ispod manastirčeta do porte manastira „Sveti Dimitrije“, počinju u 12:30 sati.

Markov ističe da su za najbolje atletičare obezbeđeni pehar, medalje i diplome, a crkva „Rođenje Presvete Bogorodice“ daruje ikone prvoplasiranim takmičarima u muškoj i ženskoj konkurenciji u glanoj trci. Za sve učesnike ovog nadmetanja obezbeđen je i zajednički ručak.

Ovogodišnja „Gmitrovdanska trka“ biće u znaku obeležavanja 30 godina organizovanja atletiskih takmičenja u Dimitrovgradu i rada atletskog kluba.

P. Videnov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар