“Gradina”: Hašiš među novogodišnjim poklonima i slatkiši sa dodatkom kanabisa

Carinski službenici su 13. novembra na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada, na izlazu iz zemlje, zaplenili mašinicu za mlevenje marihuane, oko 120 grama hašiša, 20 mg kanabisovog ulja, kao i čokolade i keks sa dodatkom kanabisa.

Kako je saopštila Uprava carina Republike Srbije, prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu carinsku kontrolu stigao Mercedes turskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji turski državljanin putujući na relaciji Holandija – Turska. Nakon detaljnog pregleda automobila i prtljaga pronađena je mašinica za mlevenje marihuane, a na zadnjem sedištu paketić sa oko 103 grama hašiša za koji se sumnja da ga je putnik izbacio iz džepa misleći da ga carinici neće pronaći. Istovremeno, u džepu od jakne je držao još oko 17 grama hašiša.

Ispostavilo se da to nije sve, jer su u gepeku automobila, među novogodišnjim poklonima bile sakrivene dve bočice kanabisovog ulja od po 10 mg, pet čokolada sa dodatkom kanabisa, kao i tri pakovanja keksa koji sadrže opojnu drogu.

Na istom prelazu 11. novembra, carinski službenici su u saradnji sa policijom zaplenili veliku količinu obuće i kožnih jakni. Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio autobus turskih registarskih oznaka koji saobraća redovno na liniji Ada Pazar-Novi Pazar. Nakon što su putnici i vozači izneli svoje stvari, autobus je detaljno pregledan.

Tom prilikom su pronađena 144 para patika „Nike“ i 22 para cipela „Caterpillar“ za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine, kao i 11 muških kožnih jakni.

Roba je bila spakovana u najlon kese i sakrivena ispod i iznad sedišta putnika u galeriji, u malim boksovima iznad točkova, iza vode koja se deli putnicima, kao i u fabričkoj šupljini autobusa koja se nalazi iza kreveta za vozače.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар