Pozorišna predstava za decu migranata u Bosilegradu

Migranti privremeno smešteni u Prihvatnom centru u Bosilegradu  zajedno sa građanima opštine Bosilegrad odazivaju se kulturnim događajima, koje organizuje Centar za kulturu. Ovo potvđuje i činjenica da su 8. decembra zajedno sa ljubiteljima pozorišta imali priliku da pogledaju predstavu „Vrtoglavica“ opštinskog dramskog pozorišta iz bugarskog grada Ćustendil.

Sa decom migranata, koja  pohađaju nastavu u bosilegradskoj osnovnoj školi bila je i Gabrijela Stoiljković, nastavnica ruskog jezika, koja radi sa ovom decom i voli ih kao svoje najbliže.

„Presrećna sam što smo sa decom migranata i njihovim roditeljima gledali predstavu ćustendilskog teatra. Deca su zadovoljna, a  o onome što nisu uspela da razmeju, razgovaraćemo na časovima“ – kaže nastavnica, koja je u današnje vreme među retkim mladim osobama bezrezervno predana svom poslu“.

B. Ivanov

Foto: Dip Production

Tekst je deo projekta „Migrantska kriza pred očima“ koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Без коментар

Оставете коментар