Misija OEBS-a u Srbiji podržava javne konsultacije o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina

Radni tekst Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina biće predstavljen u toku okruglog stola povodom javnih konsultacija koji će se održati u ponedeljak, 18. decembra u Palati Srbija u Beogradu.

Događaj koji organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uz pomoć Misije OEBS-a u Srbiji obezbediće prostor za širu diskusiju i razmenu sugestija o Nacrtu zakona, i na taj način doprineti transparentnosti procesa izmene zakona, kao i uključenosti relevatnih aktera u sam proces kao njegovih nosilaca. Nacrt zakona je izradila radna grupa koju je uspostavilo Ministarstvo i podržala Misija OEBS-a u Srbiji.

Pre ovog skupa organizovan je niz javnih konsultacija u Novom Sadu, Novom Pazaru, Bujanovcu, Petrovcu na Mlavi i Subotici, takođe uz pomoć OEBS-a.

Učesnici skupa su predstavnici državnih institucija, nacionalnih saveta nacionalnih manjina, organizacija civilnog društva, međunarodnih organizacija i ambasada.

Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Zuzana Pavlikova, šefica Sekcije za nacionalne manjine u Misiji OEBS-a u Srbiji, Nora Hajrinen, šefica Sektora za politiku i informisanje u Delegaciji EU u Republici Srbiji, Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM i Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, govoriće na otvaranju okruglog stola.

Izvor: Misija OEBS-a u Srbiji

Foto: osce.org

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар