Promocija dokumentarnog filma „Etno selo Poganovo“ u utorak 26. decembra u dimitrovgradskoj biblioteci

U produkciji dimitrovgradske agencije za kinematografsku i televizijsku produkciju DIP Production urađen je dokumentarni film “Etno  selo Poganovo”. Promocija ovog filmskog projekta biće održana u utorak, 26. decembra u 18:00 sati, u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu.

“Etno selo Poganovo“ je film koji govori o jednom od retkih sela u opštini Dimitrovgrad sa izuzetnim potencijalima za razvoj seoskog turizma, a koje je krenulo u pravcu turističkog razvoja ovog atraktivnog regiona u blizini kanjona Jerme, Poganovskog manastira, Sukovskog manastira i Zvonačke banje. Ovo svojevrsno etno selo u poslednjoj deceniji je oživelo zahvaljujući povratnicima, koji su krenuli sa obnovom svojih rodnih domova i izgradnjom etno kuća i zbog toga sam se upravo odlučila da pokrenem ovaj filmski projekat. Ono što raduje je inicijativa lokalnog stanovništva i ljudi poreklom iz ovog kraja da obnavljaju stare kuće u stilu tradicionalne arhitekture, kako bi privukli što više turista” – kaže za FAR producentkinja filma Danijela Apostolov Videnov.

Film prikazuje izuzetne turističke potencijele, obnovljenu tradicionalnu arhitekturu, smeštajne kapacitete u seoskom turizmu, prirodno okruženje i planinsku lepotu o kojoj su pisali mnogi svetski putopisci. U filmu učestvuju vlasnici etno kuća, turisti, učesnici 25. jubilarnog izdanja međunarodne likovne kolonije “Poganovski manastir”, predstavnici lokalne samouprave i “Sportsko turističkog centra Caribrod”.

Videnova kaže da će film imati svoja izdanja na regionalnoj televiziji Pirot, Televiziji Info Kodal u Bosilegradu, RTV KISS u Kosovskoj Mitrovici i drugim lokalnim i regionalnim televizijskim kućama, na festivalima, sajmovima turizma, ali i u obrazovnim ustanovama. Film će videti i učenici osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu.

Dokumentarni film „Etno selo Poganovo“ podržala je Opština Dimitrovgrad na Javnom konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017. godini.

FAR

Foto dizajn: Milana Videnov

Najavna špica filma „Etno selo Poganovo“

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар