a
 

Grad Pirot raspisao Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu

Grad Pirot raspisao je Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu.

Za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u predstojećoj godini iz budžeta Grada Pirota izdvojeno je ukupno 24.000.000 dinara, pri čemu je najmanji iznos sredstava koja mogu biti odobrena po projektu 30.000, a najveći 10.000.000 dinara.

Pravo na učešće imaju izdavači medija upisani u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, kao i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja i koji prilože dokaz da će sufinansirani sadržaj biti realizovan putem medija upisanog u Registar medija. Zainteresovani mogu konkurisati samo sa jednim projektom, a ako je učesnik u konkursu izdavač više medija, moguće je konkurisati jednim projektom za svaki medij.

Prijava i potrebna dokumentacija mogu se dostaviti najkasnije do 29. januara 2018. godine. Odluku o raspodeli sredstava donosi gradonačelnik Grada Pirota na osnovu obrazloženog predloga komisije, a odluka će biti doneta najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa i objavljena na sajtu Grada Pirota.

Kompletan tekst konkursa, kao i potrebni obrasci, mogu se naći na sajtu pirot.rs.

D. Jelenkov (Izvor: pirot.rs)

Foto: Slaviša Milanov

 

Написал/ла

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Без коментар

Оставете коментар