Ministar Vladan Vukosavljević: Medijska strategija završena 90 odsto

Medijska strategija završena je 90 odsto, izjavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i dodao da očekuje da taj dokument bude gotov do kraja januara ili najkasnije u prvih nekoliko dana februara.

Vukosavljević je, na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen 11. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, rekao da je ostalo da se završe samo finese i da će tekst medijske strategije biti završen narednih dana.

Dodao je da je bolje i da se za sedam dana prekorači rok koji je postavio – kraj januara, a da dokument bude urađen kako se to očekuje.

Ministar je krajem decembra najavio da će tekst nove medijske strategije biti gotov do kraja januara. On je tada rekao da će se u rešavanju statusa agencije Tanjug i dnevnih listova “Politika” i “Večernje novosti” nastojati da se nađu najbolja rešenja koja su najviše u skladu sa zakonom i dobrom praksom Evropske unije.

Vukosavljević je tada dodao da taj posao mora biti obavljen bez obzira na to da li to nekome odgovara ili ne.

Iz Radne grupe za izradu medijske strategije prvo je izašla predstavnica Asocijacije medija, potom Udruženja novinara Srbije i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija. Naknadno je radnu grupu napustilo još nekoliko članova.

Izvor: Beta/Insajder/NUNS

Foto: pixabay.com

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар