Uspešna poslovna 2017. godina za Ugovornu okružnu privrednu komoru Pirot

U sali Pirotskog upravnog okruga u petak, 12. januara održane su sednice Upravnog odbora i Skupštine Ugovorne okružne privredne komore Pirot. Tom prilikom usvojena je Odluka o korekciji cene članarina, razmotreni izveštaji o radu za 2017. i plan rada za 2018. godinu, piše portal Pirotske vesti.

Komora je u prošloj godini uspešno realizovala mnogobrojne aktivnosti i uspostavila značajne kontakte. Sa ciljem obeležavanja uspešnog rada Komore i početka nove poslovne godine, nakon Sednica organizovan je novogodišnji koktel za članove i saradnike Komore.

Sednicama su prisustvovali predstavnici Slobodne zone Pirot, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, predsednik opštine Dimitrovgrad dr Vladica Dimitrov, predsednici opština Bela Palanka Goran Miljković i Babušnice Slađana Nikolić, načelnica Pirotskog okruga Slađana Tončić, direktor kompanije Gramer iz Aleksinca, jednog od najvećih investitora u Srbiji – Pjer Luiđi Đione i mnogi drugi uspešni privrednici.

Gradonačelnik Vasić istakao je da je UOPK Pirot za kratko vreme pokazala odlične rezultate, ali i pokazala da je postojanje komore bilo potrebno našem okrugu.

“Organizovane su razne akcije, od seminara za preduzetnike, do bolje komunikacije izmedju samih privrednika. Čini mi se da su ovakve institucije mnogo bliže članicama nego što je to bila Privredna komora Srbije, mada mi sa njom imamo dobru saradnju. Mislim da ova komora ima dobar plan za budućnost i da će ostvarivati dobre rezultate” – kazao je gradonačelnik Vasić.

Predsednik UOPK Pirot dr Dragan Kostić rekao je novinarima da je na sednici usvojen izveštaj o radu za 2017. godinu i planovi za 2018. godinu i dodao:

“Komora ima 160 članova što je značajan podatak, a svake nedelje imamo nove kompanije koje nam se pridružuju što je pokazatelj da ova organizacija ima budućnost”.

Pjer Luiđi Đione, direktor kompanije Gramer i savetnik predsednika Komore istakao je da ovaj region ima veliki potencijal i da je važno da male kompanije jačaju svoj potencijal.

“Gramer je jedan od najvećih investitora u Srbiji, zajedno sa FiliP Morisom, Tigar tajersom i drugim kompanijama. Vrlo je važna saradnja među kompanijama za budućnost regiona, a upravo velike kompanije su šansa za male kompanije koje treba da budu snabdevači i da se povežu sa velikim kompanijama u regionu. Ta saradnja može da se intenzivira i poboljša upravo kroz postojanje ovakvih Komora” – naglasio je Đione.

Stručni savetnik predsednika Komore Nebojša Bogdanović kazao je da pokretanje UOPK Pirot predstavlja istorijski momenat za ovaj kraj i naglasio:

“Ova komora ima odličnu budućnost. Posle samo četiri meseca postojanja ona je svojim programima i aktivnostima i tekako opravdala postojanje”, objavljuje portal Pirotske vesti.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар