Pokrenut sajt Njujork tajmsa na srpskom jeziku – svakodnevno će se objavljivati aktuelni tekstovi iz najpoznatijih svetskih novina

Nedeljnik i Njujork tajms pustili su novi sajt Njujork tajmsa na srpskom jeziku, The New York Times International Report, saopštio je beogradski nedeljni magazin Nedeljnik.

Na internet stranici www.nedeljnik.rs/nytinternationalreport svakodnevno će se objavljivati aktuelni tekstovi, najbolje fotografije i video-klipovi iz najuticajnijih i najpoznatijih svetskih novina, sa 122 Pulicerove nagrade i 1.400 zaposlenih novinara i fotoreportera.

Mesečno će na sajtu Njujork tajmsa na srpskom biti objavljeno oko 200 tekstova, kao i aktuelni video-klipovi iz produkcije Njujork tajmsa, saopštio je Nedeljnik.

To je nastavak saradnje Nedeljnika i najvećeg novinskog izdavača, sa prvim mesečnikom Njujork tajmsa u istoriji, koji izlazi svake druge nedelje u mesecu besplatno u Nedeljniku, kao i njihovim čuvenim godišnjakom Turning Points, koji je od pre desetak dana na svim kioscima u zemlji.

Povodom puštanja u rad sajta u Beograd je došao i Majkl Grinspon, generalni menadžer njuz servisa i inovacija, najviše pozicionirani član porodice Salzberger koja pet generacija vodi Njujork tajms.

Sa njim je u poseti redakciji Nedeljnika bila Kas Adamson, regionalna direktorka Njujork tajmsa za Evropu, Bliski istok i Afriku.

U saopštenju je navedeno da su Grinspon i Adamson tokom posete Nedeljniku, u razgovoru sa direktorom Veljkom Lalićem i odgovornim urednikom Markom Prelevićem, govorili o značaju pokretanja tog projekta, o produžetku partnerstva Njujork tajmsa i Nedeljnika, ali i o trenutnoj situaciji u novinarstvu i izazovima sa kojima se sreću novinari, kako u svetu, tako i u regionu, s posebnim naglaskom na odnos vlasti prema medijima.

Izvor: Danas/NUNS

Foto: Printscreen

 

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар