Implementiran novi dokument menadžment sistem u Službi za katastar nepokretnosti u Dimitrovgradu

Nakon Beograda, Niša i Novog Sada i u Dimitrovgradu je danas implementiran novi dokument menadžment sistem koji će pomoći građanima da brže i jednostavnije koriste usluge katastra nepokretnosti. Ovo je rečeno na sastanku Borka Draškovića, direktora Republičkog geodetskog zavoda sa Vladicom Dimitrovim, predsednikom opštine Dimitrovgrad i Nenadom Jotovim, šefom Službe za katastar nepokretnosti pri opštini.

Drašković je naglasio da se novi dokument menadžment sistem realizuje u 3 faze u okviru projekta “Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji” uz podršku Svetske banke, da je dosta pouzdan i brz, a do aprila meseca treba očekivati implementaciju prve faze ovog sistema na teritoriji cele Srbije.

„Danas počinjemo sa implementacijom IT sistema u katastre nepokretnosti u Pirotskom okrugu. Prekosutra će on biti uveden u Leskovcu i Vranju. Ovaj sistem će omogućiti građanima da lakše i brže dolaze do rešenja vezanih za njihove nepokretnosti. Time ćemo povećati pouzdanost podataka koji će preći u digitalni sistem koji se čuva u bazama Republičkog geodetkog zavoda“ – istakao je Drašković.

U obraćanju medijima predsednik opštine Vladica Dimitrov istakao je da će uvođenje novog IT sistema u katastar nepokretnosti biti od višestrukog značaja kako za privredu opštine, tako i za njene građane, dok je Nenad Jotov, šef Službe za katastar nepokretnosti istakao da će se procedura obrade zahteva građana u katasrtu značajno ubrzati i da će trajati oko 2 do 3 dana.

 A .Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар