Usvojena odluka o pristupanju promeni Statuta opštine Dimitrovgrad i imenovanju komisije za izradu nacrta

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojena je odluka o pristupanju promeni Statuta opštine Dimitrovgrad i imenovanju komisije za izradu nacrta. Komisiju za izradu nacrta akata, odnosno promene Statuta opštine čine predsednik Dragan Golubov i 6 članova – Gajomir Đorđević, Brigita Tošev, Svetlanče Stankov, Nataša Kamenov, Zorica Sokolov i Slobodanka Kirov. Komisija ima zadatak da razmotri, pravno formuliše, odnosno izvrši izmene i dupune Statuta opštine i da dostavi nacrt odluke Optinskom veću koje će utvrditi predlog i dostaviti Skupštini opštine na usvajanje.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i rešenje o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JP „Komunalac“ za 2017. godinu sa pozitivnim mišljenjem svih nadležnih skupštinskih odbora. Takođe, usvojen je i Program rada budžetskog fonda za privredni razvoj, kao i Program podrške mladima u opštini Dimitrovgrad u tekućoj godini.

Na zasedanju je  usvojena i odluka o izmeni Odluke o visini naknade za rad predsednika i članova Nadzornog odbora javnih preduzeća čiji je osnivač SO Dimitrovgrad. Prema ovoj odluci visina naknade za rad predsednika i članova nadzornih odbora obračunava se i isplaćuje u neto iznosu na mesečnom nivou – 17. 000 za predsednika i 15. 000 dinara za člana.

Na sednici su, između ostalog, usvojene i odluke o izmeni i dopuni Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje i o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose opštine Dimitrovgrad, a takođe usvojena je i odluka o ublažavanju posledica nastalih gradom u selima Visočki Odorovci i Gulenovci.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар