Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo osam konkursa za sufinansiranje medijskih projekata

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je 5. februara  osam konkursa za sufinansiranje medijskih projekata za ovu godinu, za koje je opredelilo ukupno 262 miliona dinara, što je za 8 miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom opredeljeno je 11 miliona, za sadržaje medijima na jezicima nacionalnih manjina 40 miliona, a za proizvodnju medijskih sadržaja za televizije 72 miliona dinara.

Za projekte proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija izdvojeno je 32 miliona, a za projekte organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja 20 miliona dinara.

Za Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona planirano je 20 miliona dinara, za medijske sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija 9 miliona, a za medijske projekte za radio i internet medije 58 miliona dinara.

Rok za slanje predloga projekata je do 8. marta.

 Izvor: UNS

Foto: pixabay.com

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар