Na Gradini zadržano skoro 50.000 neprijavljenih evra

Carinski službenici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina zaplenili oko 50.000 neprijavljenih evra, koje je putnik u automobilu držao u spoljašnjem džepu jakne.

Prekršaj je otkriven kada je na carinsku kontrolu stigao „audi“ bosanskih registarskih oznaka koji je iz Tutina ka Turskoj vozila 37-godišnja srpska državljanka u društvu trojice muškaraca. Kako su naveli, krenuli su u Tursku da kupe tekstilnu robu.

Na pitanje carinika koliko novca imaju da prijave, odgovor je bio da svako ponaosob ima po 10.000 evra i „nešto preko“.

Kada su upitani „koliko je to preko“, odgovor glasio je da se radi o 50.000 evra, koje je jedan od putnika izvadio iz spoljašnjeg džepa svoje jakne. Prebrojavanjem novca utvrđeno je da je u pitanju iznos od tačno 49.950 evra.

Novac se privremeno zadržava jer putnici nisu prijavili iznos koji su nosili sa sobom, a koji je bio veći od dozvoljenog. Takođe, nije bilo nikakve potvrde o poreklu novca koja bi bila priložena na uvid carinicima.

Iz tog razloga carinski službenici su zadržali 49.950 evra odobrivši putnicima da nastave put svaki sa po 10.000 evra, što je maksimalan dozvoljeni iznos koji se može preneti preko granice bez prijavljivanja.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар