Na Gradini u toku vikenda zadržano preko 56.000 neprijavljenih evra

Carinici su tokom vikenda, 3. i 4. marta, u saradnji sa policijom na izlazu graničnog prelaza Gradina zadržali ukupno 56.500 neprijavljenih evra.

Poslednji prekršaj zabeležen je u nedelju, 4. marta, kada je „volvo“ nemačkih registarskih oznaka pristigao na prelaz. Automobil je iz Nemačke ka Turskoj vozio nemački državljanin turske nacionalnosti u društvu jednog saputnika.

Na pitanje carinskih službenika koliko novca imaju da prijave, vozač je odgovorio da imaju samo 5.000 evra.

Sumnjajući u njegove reči, carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike.

I zaista, prilikom kontrole je otkriveno da vozač u novčaniku ima više novca nego što je prijavio – 6.500 evra, a da pritom u unutrašnjim džepovima jakne krije još 20.000.

Pošto vozač novac nije prijavio, a reč je o iznosu većem od 10.000 evra, koji iz zemlje može da se iznese bez prijavljivanja, privremeno je zadržano16.500 evra.

Prethodnog dana, 3. marta, na istom graničnom prelazu, carinici su za kontrolu izdvojili „BMW“ nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao turski državljanin sa još dva saputnika.

Iako su carinicima rekli da kod sebe nemaju novac koji bi trebalo da prijave, detaljan pregled je pokazao suprotno.

Naime, vozač i suvozač su kod sebe imali po 10.000 evra, što je u okvirima dozvoljenog iznosa, ali je zato utvrđeno da treći putnik iz automobila u donjem vešu krije 50.000 evra.

Njemu je vraćeno 10.000 evra, dok je preostalih 40.000 evra privremeno zadržano.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар