Puštena deonica Staničenje – Pirot Koridora 10

Radovi na Koridoru 10 nisu prekidani ni tokom najhladnijih dana ove zime. Od Niša do granice sa Bugarskom, gotovo u potpunosti su završeni radovi vredni 500 miliona evra. U punom profilu puštena je i deonica Staničenje – Pirot.

Šef projekta Istok na Koriodru 10 Dušan Mijuk iz Koridora Srbije je rekao da će do kraja ove građavinske sezone biti završen ceo istočni krak Koridora 10 od ukupno 86,8 kilometara.

Mijuk je ukazao da je u saobraćaj do sada pušteno nešto više od 60 kilometara auto-puta u punom profilu na tom delu Koridora 10, a da je ukupno završeno oko 70 km autoputa u punom profilu.

“Radi se na završetku preostalih 12,5 kilometara najteže deonice Bancarevo – Crvena Reka, a u toku naredna dva meseca biće kompletirani radovi i na zavšetku oko četiri kilometra deonice Staničenje–Pirot”, istakao je Mijuk.

Paralelno sa tim biće završeno opremanje tri tunela na istočnom kraku Koridora 10: Bancarevo, Sopot i Sarlah, naveo je Mijuk.

Mijuk je nakon jutrošnjeg otvaranja dve deonica Koridora 10 kod Pirota i Dimitrovgrada, na kojima je glavni izvođač bila grčka kompanija Aktor, rekao da su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosno potpredsednica vlade i ministarke Zorane Mihajlović dobili nalog da se te deonice auto-puta zbog građana puste u saobaćaj što pre, bez ikakve pompe.

Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u saobraćaj deonice: Crvena Reka – Čiflik i Čiflik–Staničenje u dužni od 25,2 kilometara, kao i deonica Sarlah – Pirot Istok, Pirot–Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrad u dužini od 30,5 kilometara

Preostalo je tokom 2018. da se završi deonica Bancarevo – Crvena Reka od 12,5 kilometara sa kojom će se ujedno pustiti i završena deonica Prosek–Bancarevo od 9,4 kilometara.

Izvor: RTS

Foto: Slaviša Milanov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар