Učenici OŠ „Hristo Botev“ osvojili prvo mesto u ekipnoj konkurenciji na okružnom školskom takmičenju u šahu u Pirotu – Uspešan nastup i pojedinačno

Učenici OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada osvoili su prvo mesto u ekipnoj konkurenciji na okružnom školskom takmičenju u šahu koje je danas održano u prostorijama Šahovskog kluba „Čast i slava“ u Pirotu. Oni su tako ostvarili plasman na Republičko školsko nadmetanje koje će 21. i 22. aprila biti održano u Zrenjaninu.

Dimitrovgradski osnovci su do trona stigli ostvarivši sve tri pobede i to nad ekipama OŠ „Sveti Sava“ – Pirot sa 6:0, OŠ „8. septembar“ i OŠ „Vuk Karadžić“ takođe iz Pirota identičnim rezultatom 4:2. Dimitrovgradski školski tim nastupio je u sastavu – Nemanja Todorov, Andrija Dimitrov, Damjan Đurov, Stafan Nakov, Andrej Stavrov, Jana Stoimenov, Anđela Stojadinov i Milica Zarkov.

U OŠ „Sveti Sava“ u Pirotu juče, 17. marta je održano i okružno školsko nadmetanje u šahu u pojedinačnoj konkurenciji za dečake i devojčice. Stefan Nakov, učenik prvog razreda OŠ Hristo Botev iz Dimitrovgrada osvojio je prvo mesto sa 5 poena iz isto toliko partija u kategoriji dečaka prvog razreda u okrugu, a ujedno je bio najbolji i kod dečaka od I do IV razreda. Nemanja Todorov, učenik sedmog razreda našao se na deobi prvog mesta sa pirotskim učenikom, pa će Savez naknadno odrediti pobednika. Damjan Đurov, učenik četvrtog razreda je sa 3 boda iz 5 partija podelio pozicije od 2 do 4 sa pirotskim osnovcima, a nakon dodatnih kriterijuma Savez će odlučiti o konačnom poretku takmičara. Takođe, Andrej Stavrov i Andrija Dimitrov osvojili su treće mesto u konkurenciji učenika trećeg, odnosno, šestog razreda.

Kod devojčica najuspešnija je bila Jana Stoimenov sa 4,5 osvojena boda iz 5 odigranih kola. Jana je zauzela prvo mesto kod devojčica drugog razreda, a bila je najbolja i u konkurenciji učenica od I do VIII razreda u okrugu. Milica Zarkov je sa 3,5 poena bila druga, takođe u konkurenciji učenica drugog razreda osnovnih škola, dok je Anđela Stojadinov zauzela drugo mesto kod devojčica osmog razreda.

Učenici koji su osvojili prva mesta u svojim starosnim grupama obezbedili su plasman na Republičko nadmetanju za osnovce koje će biti održano 21. i 22. aprila u Zrenjaninu.

 A. Todorov

Foto: Roki Stoimenov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар