Sve o novcu iz budžeta za medijske projekte na sajtu finansiranjemedija.rs

Kako je raspodeljen novac iz budžeta za sufinansiranje medijskih sadržaja, od vikenda možete naći u javnoj bazi projektnog sufinansiranja.

Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je sajt www.finansiranjemedija.rs sa pretraživim dokumentima i podacima o budžetskom sufinansiranju medijskih projekata na svim nivoima vlasti.

Pretraživi su podaci i dokumenta od 2015. godine, a sama baza prošla je put od pomoćnog alata do javne baze.

U bazi možete pogledati da li su i kada vaš grad ili opština raspisali konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, koliko je novca poreskih obveznika za te namene izdvojeno, kome je novac dodeljen, koji je bio sastav komisije koja je odlučivala o raspodeli novca, kao i da li je bilo neregularnosti.

Sajt www.finansiranjemedija.rs izradio je UNS u okviru projekta “Pretraži me – javna baza projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja” koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu 2017. godine.

Partneri na projektu NUNS, NDNV, Lokal Pres i ANEM su, uz UNS, pratili konkurse na svim nivoima vlasti i dostavljali podatke koje je UNS unosio u bazu.

Izvor: UNS

Foto: pixabay.com

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар