Na Gradini zaplenjeno 850 kilograma sumnjive garderobe

Carinici su u noći između 4. i 5. aprila  na graničnom prelazu Gradina sprečili da u zemlju uđe 850 kilograma garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je prevožen tovar tekstilne robe i galanterije iz Turske ka Bosni i Hercegovini.

Iz dokumentacije koju je priložio je 51-godišnji vozač, inače makedonski državljanin, vidi se da je roba bila namenjena firmi iz BiH koja posluje u okviru poznate pijace ”Arizona”. 82

U kamionu se nalazilo više od 22 tone garderobe i galanterije, ali su carinici pregledom tovara izrazili sumnju u autentičnost oko 2400 artikala čija ukupna težina iznosi oko 850 kilograma.

Među odevnim predmetima i galanterijom u čiju se originalnost sumnja najbrojniji su dečji kompleti dresova „Partizana“, „Crvene zvezde“ i „Barselone“,  dečji šortsevi „spajdermen“ i „miki maus“, kao i bebi setovi („armani“, „barberi“, „versaće“…) i dr.

U tovaru se našlo i nekoliko stotina trenerki „najk“ i „adidas“ i majica „levis“, „tomi hilfiger“, „armani“, preko 350 muških i ženskih torbi marki „luj viton“, „guči“, „šanel“, „živanši“ i drugih, kao i oko 300 „luj viton“ i „guči“ novčanika.

Ceo tovar bio je namenjen prodaji na poznatoj pijaci „Arizona“ kod Brčkog, za koju se smatra da je jedan od najvećih tržnih centara tog tipa na prostoru bivše Jugoslavije, o čemu govori i podatak da je svakodnevno poseti i po nekoliko hiljada ljudi.

Smeštena je na putu koji povezuje gradove Orašje i Tuzlu, a tokom vremena postala je mesto gde u kupovinu dolaze posetioci iz celog regiona.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар