U Bosilegradu održana opštinska smotra recitatora

U organizaciji Ustanove centar kulture „Bosilegrad“ u svečanoj sali Doma kulture održana je tradicionalna opštinska smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“.

Učestvovalo je 27 učenika оsnovne i srednje škole u tri kategorije – mlađi uzrast (od prvog do četvrtog razreda), srednji uzrast (od petog do osmog) i učenici Gimnazije.

Po oceni žirija prvo mesto među najmlađima je osvojila Magdalena Todorova, učenica trećeg razreda, drugo mesto zauzela je Magdalena Vasilova, učenici četvrtog razreda, a treće Teodora Rangelova, učenica četvrtog razreda.

Što se tiče srednjeg uzrasta prvo mesto je osvojila Sanja Vladimirov, učenica sedmog razreda, drugo mesto Miljana Nikolov, učenica osmog razreda i treće Kristina Jovev, učenica sedmog razreda bosilegradske osnovne škole.

Od gimnazijalaca takmičila su se samo dve učenice, tako da je drugo mesto zauzela Anastasiji Rangelova, učenica četvrtog razreda Gimnazije, a treće mesto Marika Metodiev, učenica drugog razreda srednje škole.

Pobednici su od organizatora dobili diplome, a okružna smotra recitatora zakazana je za 14. april u Surdulici.

B. Ivanov

Foto: Božidar Ivanov

Написал/ла

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Без коментар

Оставете коментар