Počeli radovi na izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje

Sa lepim vremenom intenzivirani su građevinsko-komunalni radovi na teritoriji opštine Dimitrovgradu. Početkom ove nedelje počeli su radovi na izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje na lokaciji bivšeg vojnog radara na brdu Oštri vrh. Sredstva u iznosu od 5.000.000 dinara obezbeđena su iz budžeta Javnog preduzeća „Komunalac“, koji je ujedno i izvođač radova, izjavio je za portal FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

Conević je rekao da su u toku radovi na adaptaciji objekta, čija površina iznosi 12. 891 m2.

Trenutno se radi na raščišćavanju terena i ograđivanju prostora. Opremaju se boksevi za prihvat pasa i mačaka, koji će ispunjavati sve veterenirsko-sanitarne uslove za nesmetano funkcionisanje. Takođe, obezbeđeni su agregati i solarni paneli koji će biti uskoro izmontirani, a nakon dobijanja dozvole od strane Veterinarske inspekcije prihvatilište će početi sa radom, istakao je Conević.

Takođe, privode se kraju i radovi na zameni vodovodne mreže u ulici Sutjeska od Gimnazije do mlekare Stara planina u dužini od 450 metara. Radi se zamena starih metalnih cevi i postavljaju se nove PVC cevi, kazao je Conević i dodao, da u okviru redovnih aktivnosti ekipe „Komunalca“ rade i na održavanju javnih zelenih povšina na teritoriji opštine.

Conević ja najavio da će u četvrtak, 19. aprila u 10:30 časova u zgradi opštine biti otvorene ponude po javnoj nabavci za krpljenje udarnih rupa u gradu. Za ovu namenu iz budžeta opštine biće izdvojeno 2,5 miliona dinara.

 A. Todorov

Foto: Ž. Conević / A. Todorov

 

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар