UOPK Pirot u Crnoj Gori: Komorska saradnja na evropskom nivou

Na poziv Privredne komore Crne Gore 20. Aprila među gostima centralne svečanosti povodom obeležavanja 90 godina postojanja i rada Komore bila je delegacija Pirota predvođena predsednikom Ugovorne okružne Privredne komore Pirot dr Draganom Kostićem.

Jubilej je obeležen u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, svečanom akademijom i dodelom nagrada najuspešnijim privrednicima u 2017. godini i pojedincima koji su kroz istoriju doprineli razvoju Komore.

Tokom prepodneva održana je i svečanost na kojoj je nagrade najboljim privrednicima uručio predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Svečanoj akademiji prisustvovali su najviši državni zvaničnici, najistaknutiji privrednici i gosti iz zemlje i inostranstva.

Prisutnima su se obratili crnogorski premijer Duško Marković i predsednik Asocijacije komora Evrope EUROCHABRES-a i Savezne austrijske privredne komore Kristof Leitl. Tom prilikom predsednik komore Crne Gore Vlastimir Golubović uručio je specijalna priznanja i nagrade.

Učešće u svečanosti povodom jubileja predstavlja nastavak saradnje izmedju UOPKP i PK Crne Gore, utvrđene sporazumom koji su potpisali predsednici dr Dragan Kostić i Vlastimir Golubović tokom posete pirotske delegacije u februaru 2018. sa ciljem promocije razvoja trgovine i ekonomskih odnosa između Crne Gore i Srbije.

U okviru obeležavanja jubileja crnogorske komore, na poziv predsednika, delegacija Pirota prisustvovala je sastanku Komorskog investicionog foruma (KIF) ZB6 sa gostima iz privrednih komora Slovenije, Hrvatske i  Austrije, koji je održan u Privrednoj komori Crne Gore sa ciljem uspostavljanja poslovnih veza, razmene iskustava i pregovora o budućoj saradnji. Predsedavajući sastanka Komorskog investicionog foruma bio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik upravnog odbora KIF-a ZB6. 

KIF je formiran 2015. sa ciljem da ujedini komorske resurse i prati realizaciju infrastrukturnih projekata, a na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o unapređenju investicione platforme, aktivnostima KIF-a u stvaranju jedinstvenog komorskog prostora u regionu i jačanju mreže komora. Tom prilikom dr Kostić je ispred UOPKP predsedniku crnogorske komore uručio prigodan poklon za 90. godina postojanja.

Izvor i foto: UOKPK

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар