„Maštovito“ krijumčarenje na Gradini – tovar sakriven u šupljinama iznad točkova autobusa

Carinici su 24. aprila na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina sprečili krijumčarenje patika, garderobe i parfema, za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine, a koje je vozač autobusa sakrio na neobičnom mestu. 

Kada su putnici autobusa turskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul – Novi Pazar izašli iz vozila zbog carinske kontrole, svi su uključujući i vozača negirali da imaju nešto da prijave.

Međutim, snimak sa skenera otkrio je nepravilnosti u fabričkim šupljinama iznad točkova, i to iznad prednjeg levog točka, kao i iznad zadnjih točkova sa leve i desne  strane.

Kako bi ustanovili o čemu se radi, carinici su otvorili taj deo autobusa i pronašli kese sa krijumčarenom robom.

Reč je o garderobi (majice, farmerke, kaiševi i muške pantalone), parfemima i patikama za koje se sumnja da su kopije svetski poznatih robnih marki.

U vozačevom tajnom tovaru nalazilo se oko 150 pari patika „najk“, „valentino“ i „nju balans“, više od 150 majica „guči“, „balensjaga“, „monkler“, gotovo 120 kaiševa „hugo bos“, „ralf loren“, „prada“, približno 40 pari muških pantalona „ralf loren“, skoro 30 parfema „karolina herera“, „armani emporio“, „koko šanel“ i 7 testera za parfeme „lankom“, „hugo bos“ i drugih.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар