Generalni konzul Republike Bugarske Edvin Sugarev u poseti Vranju

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković  sastali su se 3. maja sa generalnim konzulom Republike Bugarske u Nišu Edvinom Sugarevim i konzulom Nikolajem Kolevim.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu grada Vranja, na sastanku, kome je prisustvovao i predsednik Udruženja „Bugarsko-srpski centar“ iz Vranja Darko Anačkov, bilo je reči o unapređenju zajedničke saradnje dva naroda.

Edvin Sugarev zahvalio se na toploj dobrodošlici, kao i podršci koju je lokalna samouprava pružila za rad i funkcionisanje „Bugarsko-srpskog centra“.

„Veoma je važno da saradjujemo, razmenjujemo iskustva i učestvujemo u realizaciji različitih projekata, od interesa za sve stanovnike ovog kraja“, rekao je Sugarev.

Gradonačelnik Milenković naveo je konkretne aktivnosti koje  lokalna samouprava sprovodi sa bugarskim partnerima u okviru dva IPA projekta.

„U Vranju sa opštinama Montana i Čiprovci radimo na izgradnji i proširenju gradskog stadiona, odnosno  postavljanju javne rasvete i uređenju šetališta u Vranjskoj Banji. Pokrenuli smo inicijativu za izgradnju državnog puta Vranje-Stajevac-Bosilegrad čime bi se značajno skratilo vreme putovanja između grada i opština Trgovište i Bosilegrad. Time bi se unapredili uslovi za dolazak investitora, kojima je putna infrastruktura i dostupnost većim centrima od velike važnosti“ – rekao je Milenković.

Darko Anačkov izrazio je zahvalnost što će dokumentarni film „Čuvari kulturnog blaga“, čije je snimanje planirano na lokacijama u Vranju, Vranjskoj Banji i Ćustendilu,  biti realizovan uz finasijsku podršku grada.

Izvor i foto: vranje.org.rs

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар