Na “Gradini” pokušaj krijumčarenja pištolja u naslonu sedišta automobila

Carinici su u saradnji sa policijom 7. maja na ulazu graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada, sprečili dvojicu francuskih državljana da u čarapi koja je bila sakrivena u naslonu zadnjeg sedišta prokrijumčare pištolj, saopštava Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu odvojen „mercedes“ francuskih registarskih oznaka kojim su od Turske ka Francuskoj putovala dvojica francuskih državljana turske nacionalnosti.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili da nemaju ništa, negodujući, jer su su ih i u Bugarskoj već kontrolisali.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda automobila carinici su u naslonu zadnjeg desnog sedišta pronašli čarapu u kojoj se nalazilo nešto nalik pištolju. I zaista, reč je o automatskom 9-milimetarskom pištolju nepoznate marke.

Kada su ih carinici upitali da objasne otkuda im pištolj, vozač automobila je rekao da se radi o bojevom pištolju bez okvira za municiju koji je kupio u Turskoj bez ikakve dokumentacije, a koji nosi sa sobom u Francusku, gde živi i radi.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар