U selu Gradinje intenzivno se radi na izgradnji lokalnog puta

U selu Gradinje kod Dimitrovgrada u toku su radovi na izgradnji dela lokalnog puta u dužini od 942 metra. Vrednost radova, čiji je izvođač grčka firma „Aktor“, iznosi 13 miliona dinara bez PDV-a. Pomenuta sredstva obezbedilo je Ministarstvo privrede Republike Srbije.

U izjavi za portal FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu je rekao da se radi o deonici puta od raskrsnice sa državnim putem preko železničke pruge do centra sela, a zatim levo u pravcu grada do novoizgrađenog mosta na Koridoru 10. On je istakao da će debljina asfalta iznositi 6 cm, dok će širina kolovozne trake celom dužinom puta biti 4,5 metara, a gde bude tehnički izvodljivo postaviće se bankine u širini od jednog metra.

Takođe, Conević je naglasio i da će biti očišćen jedan cevast propust i da će na njemu biti postavljene ulazne i izlazne glave kako ne bi dolazilo do zapušenja, a ujedno će biti urađen i novi cevasti propust i dodao da će radovi na izgradnji puta biti završeni krajem naredne sedmice.

U toku iduće nedelje počeće radovi na krpljenju udarnih rupa na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Izvođač je građevinsko preduzeće „Atina Plus“ iz Niša, dok su sredstva za ovu namenu u iznosu od 2.300.000 dinara obezbeđena iz opštinskog budžeta. Prioritet će biti uža gradska jezgra, a zatim i prigradska naselja, zaključio je Conević.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар