Edvin Sugarev u poseti Pirotu: Jačanje poslovnih veza sa Bugarskom

Bugarska diplomatska delegacija predvođena generalnim konzulom Republike Bugarske u Nišu prof. Edvinom Sugarevim i rukovodiocem Službe za trgovinsko – ekonomske odnose Ambasade Bugarske u Beogradu Georgijem Gajtanžievim posetila je 17. maja Pirot.

Tom prilikom u Ugovornoj okružnoj privrednoj komori Pirot organizovan je sastanak delegacije sa predstavnicima privrednih subjekata, prijem kod gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića i načelnice Pirotskog upravnog okruga Dragane Tončić i obilazak Slobodne zone Pirot.

Pored upoznavanja sa radom pirotske komore, na sastanku su predstavljene Slobodna zona Pirot i Bugarsko-Srpska trgovinsko-industrijska komora i njihove aktivnosti, posebno na planu spoljne trgovine i specifičnosti odnosa sa Bugarskom.

Delegacija je u Pirotu boravila na poziv predsednika UOP Komore Pirot dr Kostića, a sastanku su prisustvovali predstavnici privrede sa područja pirotskog okruga, koji su predstavili svoje firme i razgovarali o mogućnostima zasnivanja i unapređenja poslovne saradnje sa bugarskim privrednicima.

Izvor i foto: UOP Komora Pirot

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар