Carinici na “Gradini” zaplenili veliku količinu sumnjive garderobe i parfema

Carinici su 29. maja na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada, na ulazu u zemlju, zaplenili veliku količinu neprijavljene garderobe i parfema za koje postoji i sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Uprava carina saopštava da je neprijavljena roba pronađena kod trojice putnika autobusa bosanskohercegovačkog prevoznika, koji saobraća na liniji Istambul-Sarajevo. Niko od ukupno 47 putnika u autobusu nije prijavio ništa izuzev ličnog prtljaga.

Prilikom detaljnog pregleda se ispostavilo, da taj lični prtljag sadrži i novu garderobu i parfeme, očigledno namenjene daljoj preprodaji.

Kod dvojice putnika, državljana BiH, pronađena je identična količina od oko 300 muških i ženskih delova garderobe, čija je vrednost, prema cenama sa etiketa, procenjena na oko 4.000 evra. Za veći deo haljina, košulja, pantalona, trenerki, bluza, kompleta i majica postoji sumnja i da povređuju prava intelektualne svojine robnih marki „armani“, „polo“ „tomi hilfiger“, „najk“, „adidas“, „guči“, „luj viton“ i drugih.

Treći putnik se našao u prekršaju jer je propustio da prijavi, da u jednoj od svojih torbi ima gotovo 80, po svemu sudeći, kopija parfema, vrednih oko 800 evra, za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki parfema, kao što su „kavali“, „armani“, „dior“, „hugo bos“, „žan pol gotije“, „šanel“, „kenzo“, „lankom“ i druge.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар