Privredna komora Pirot: Nastavak saradnje sa Finskom

Delegacija Ugovorne okružne Privredne komore Pirot se tokom boravka u Finskoj 7. juna sastala sa rukovodstvom Privredne komore Tampere, koja zastupa interese više od 1800 kompanija i ima važnu ulogu u kreiranju lokalne ekonomije.

Finska privreda ima više poslova nego što može da realizuje sopstvenim kapacitetima, pa će u septembru ove godine organizovati Sajam podizvođača radi obezbeđivanja kvalitetne podrške u realizaciji velikih ugovora, saopšteno je iz UO Privredne komore Pirot.

Komora Pirot trebalo bi da učestvuje u Sajmu sa ciljem stvaranja prilike da privreda Pirotskog okruga dobije profitabilne poslove i ostvari devizni priliv, dok je za sledeću godinu potrebno isplanirati da na zajedničkom štandu Sajma sami privrednici predstave svoje kapacitete i reference, predloženo je na sastanku u Komori Tampere.

Ova poseta predstavlja nastavak saradnje sa predstavnicima komorskog sistema Finske utemeljene u martu ove godine, a delegacija Komore je 6. juna obišla i preduzeće „Teknikum Group DOO“, koje se bavi dizajnom i proizvodnjom polimernih proizvoda za klijente širom sveta i može da bude značajan strateški partner našim preduzećima sa sličnom proizvodnjom, o čemu će biti odlučeno nakon uzvratne posete finske delegacije Pirotu.

Izvor i foto: UO Privredna komora Pirot

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар