Na Gradini vozač kamiona krijumčario robu vrednu skoro milion i po dinara

Carinici su u saradnji sa policijom 28. juna na Terminalu Gradina kod Dimitrovgrada zaplenili veliku količinu neprijavljene robe, vredne gotovo 1,5 miliona dinara. U skrivenom tovaru bilo je najviše torbi, parfema, odeće, galanterije i baterija, a za deo krijumčarene robe se sumnja i da povređuje pravo intelektualne svojine.

Prekršaj je otkriven kada je kamion rumskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne profile iz Turske ka Inđiji posle ponoći stigao na ulaznu kontrolu.

Na inicijativu granične policije izdvojen je radi detaljnog pregleda, jer je uočeno da je carinska sajla najpre presečena, a potom zalepljena selotejp trakom.

Sumnja da nešto nije u redu ispostavila se kao opravdana, jer je u prikolici pored uredno prijavljene, pronađena i velika količina neprijavljene robe, posebno spakovene u velike crne pvc kese i pakete.

U njima je pronađeno oko 1.300 torbi „luj viton“, „guči“, „hugo bos“, gotovo 90 parfema „dior“, „versaće“, „tom ford“, „lankom“ i skoro 1.000 muških, ženskih i dečjih delova odeće, za koju postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki „armani“, „filip plejn“, „polo“, najk“, „lakost“, „adidas“ i drugih. Pored toga, među robom je bilo skoro 100 pari patika „prada“ i „konvers“, 1.400 različitih baterija, 60 adaptera za mobilne telefone i preko 2.300 kaiševa za satove.

54-godišnji vozač iz Rume rekao je da je krijumčarena roba njegova i da je sam presekao carinsku sajlu, koju je potom i zalepio, nakon što je među prijavljenu ubacio i pakete sa „svojom“ robom.

 Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije  

 

 

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар