Biljana Topić pobednik 23. Međunarodnog mitinga skakača „Jump 2018“

Biljana Topić, srpska troškokašica iz Atletskog kluba „Top jump“ iz Beograda je apsolutni pobednik 23. Međunarodnog mitinga skakača „Jump 2018“ koji je sinoć održan u Sportskom centru „Park“ u Dimitrovgradu. Ona je u disciplini troskok ostvarila rezultat 13,64 metra. U istoj disciplini drugo mesto osvojila je domaća takmičarka Andrea Sergijev, članica Atletskog kluba „Balkan“, dok je treće mesto pripalo Jani Bojkić iz Pirota.

U izjavi za portal FAR Topićeva je istakla da je prezadovoljna organizacijom skakačkog mitinga, kao i atmosferom koja je vladala tokom samog nadmetanja.

„Nažalost do sada nisam imala priliku da skačem u Dimitrovgradu, ovo mi je bio prvi nastup i sada mi je posle toliko godina nekako žao što nisam ovde ranije nastupala. Atmosfera je ovde fantastična, mali je stadion, publika je bila fenomenalna. Taj osećaj i ta atmosfera je preneta na teren i na nas takmičare. To nam je bio dodatni vetar u leđa. Što se tiče dece koja su učestvovala na kampu sigurna sam da su ovde imala priliku da nauče neke tajne velikih majstora ovog sporta. Da bi deca postala dobri sportisti neophodno je da poseduju talenat, ali i istrajnost i želju za rezultatom, jer dešava se da vam ne ide mesec dana, šest meseci, godinu, dve, ali ako imaju želju i budu istrajna rezultat će uvek doći“ – zaključila je pobednica mitinga.

U disciplini skok u vis u konkurenciji seniora prvo mesto pripalo je Miodragu Đokiću iz Novog Sada, drugo Mihaelu Ivanovu iz Plevena i treće Nikolaju Ilievu iz Burgasa.

Pobednik u ovoj disciplini sa preskočenih 2,07 metara, 21-godišnji takmičar novosadske „Vojvodine“ rekao je za FAR da je mogao i do boljeg rezultata, ali da je generalno zadovoljan svojim nastupom, kao i da će učestvovati i na narednom mitingu sledećeg leta. On je takođe kazao da mu je lični rekord 2,16 m i da trenutno juri normu za Evropsko prvenstvo do 23 godine.

U konkurecniji seniorki u disciplini skok u vis najbolja je bila bugarska veteranka Venelina Veneva koja je preskočila 1,80 m. Drugo mesto osvojila je njena sunarodnjakinja iz Atletskog kluba Spartak iz Plevena Cvetelina Gerganova, dok je treća bila Tanja Denić iz kluba „Top jump“ – Beograd.

Seniori su se takođe nadmetali i u disciplini skok s motkom.

Zlatna medalja pripala je bugarskom atletičaru Atanasu Petrovu iz Burgasa koji je ostvario rezultat 4,80 m. Srebro je osvojio Stevan Antanasijević iz novosadske Vojvodine, dok je bronzano odličje uzeo Petar Đorđević iz niškog „Železničara“.

Osim u konkurenciji seniora, na mitingu su organizovana i takmičenja za mlađe i starije pionire i pionirke, kao i nadmetanja atletskih škola.

Ovim mitingom stavljena je tačka i na drugo izdanje „Jump kampa Dimitrovgrad 2018“.

Organizator ovogodišnje atletske manifestacije su Atletski klub „Balkan“ iz Dimitrovgrada, Atletski savez Srbije, Atletski savez centralne Srbije, Sportsko turistički centar „Caribrod“ pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad. Ovaj sportski događaj su pomogli JP „Komunalac“ i „Dunav osiguranje“.

  А. Тodorov

Foto: Slaviša Milanov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар