Brojni događaji i manifestacije povodom Dana opštine Dimitrovgrad

U okviru proslave Dana opštine Dimitrovgrad, trodnevnu svečanost obeležiće brojni događaji i manifestacije.
Sportsko turistički centar u četvrtak, 20. septembra, prvog dana proslave, organizuje promociju monografije “Veliki majstori malog fudbala” autora Slobodana Krstića u sali EOC-a sa početkom u 18:30 časova. Promocija je otvorena za sve zainteresovane građane.

Drugog dana, petak 21. septembar, je svečano obeležavanje Dana opštine uz dodelu septembarskih nagrada, a sve to ispratiće i izložbeno-prodajna postavka tradicionalnih zanata, domaće radinosti i domaćih proizvoda – takozvana “Ulica starih zanata”. Štandovi na kojima se mogu probati, videti i kupiti neki tradicionalni proizvodi biće raspoređeni od galerije do hotela Saks-Balkan, a Balkanska ulica će u tu svrhu biti zatvorena za saobraćaj od 16:00 do 20:00 časova.
Iz STC-a pozivaju zainteresovane građane koji žele da rezervišu štand da se jave na telefon 010-360873 ili lično u prostorijama sportsko turističkog centra.

Trećeg dana, subota 22. septembar, održava se takmičenje u pripremi ajvara “Izađi mi na teglu” u centru grada. Takmičenje prati zabavni program, nagradne igre, a novina ove godine je i degustacija zaboravljenih jela Srbije koju organizuje Coca – Cola. Još uvek ima mesta za ekipe koje se do sada nisu pijavile, te ih iz STC-a pozivaju da to učine što pre.

Istog dana održava se i promotivna tura “Čuvari starih rasa/Park agrobiodiverziteta” za predstavnike turističkih agencija i novinare iz Bugarske i Srbije. Novinari i turistički predstavnici imaće priliku da obiđu domaćinstva koja se bave uzgojem starih rasa. Ovom turom planira se promovisanje seoskog turizma, upoznavanje autohtonih rasa i seoskog načina života na obroncima Stare planine, saopšteno je iz Sportsko turističkog centra.

Izvor: JU „Sportsko turistički centar Caribrod“ – Dimitrovgrad

Foto: Slaviša Milanov

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар