Pikado: Međunarodna sportska manifestacija za osobe sa invaliditetom – „Dimitrovgad Open 2018“ – Pobednici ZDK I i Dalibor Ilijić iz Knjaževca

U Dimitrovgradu je 15. septembra održan Drugi međunarodni turnir “Dimitrovgrad Open 2018” u pikadou. Ulešće je uzelo 14 ekipa – po dve iz Bosne i Hercegovine i Bugarske, i 10 iz Srbije: Novi Sad, Bor, Knjaževac sa dve ekipe, Jagodina, Negodit, Pirot i Dimitrovgrad sa tri ekipe.

U ekipnoj konkurenciji 1. mesto osvojila je ekipa iz Bosne i Hercegovine ZDK I (Zeničko-Dobojski kanton) iz Zavidovića, drugo mesto pripalo je ekipi SSRIG (Savez za sport i rekreaciju invalida grada) iz Novog Sada, dok je treće mesto zauzela ekipa KSR (Klub za sport i rekreaciju) iz Bora, a 4. mesto pripalo je drugoj ekipi ZDK I iz Zavidovića.

U pojedinačnom takmičenju zvanje “Muš-majstora” – Dimitrovgrad 2018 (apsolutni centar) pripalo je Daliboru Ilijiću iz kluba PBBSK Knjaževac (Pauer Lifting i Bodibilding sportski klub). On je pogodio 10.9 krugova u specijalnoj muš-meti i tako nadmašio prošlogodišnji rekord Aleksandra Andrejevića iz Dimitrovgrada, koji je imao rezultat 10.6.

Takmičenju su prisustvovali roditelji i deca iz dimitrovgradskog udruženja “Hendikep”,  koja su se oprobala u ovoj sportskoj disciplini.

Prethodnog dana u lokalnoj samoupravi priređen  je prijem za Dragana Janketića, predsednika Sportskog saveza invalida Srbije i njegovih saradnika. Goste je primio Slavoljub Manoilov, većnik za kulturu i sport. Dogovoreno je da ova sportska manifestacija dogodine bude proširena i na ostale zemlje u regionu.

Dimitar Stavrov

Foto: Mikan Andreev / Aleksandar Tošić

Fotogalerija

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар