Savez za Srbiju u Pirotu: Borba neće biti ni kratka ni laka

Lideri Saveza za Srbiju Saša Paunović, Borko Stefanović i Boško Obradović, poručili su sinoć na tribini u Pirotu, održanoj u prostorijama Odbora Demokratske stranke, da su se okupili u Savezu da dodje do promena u Srbiji, da se promeni vlast, poručivši “da ova borba neće biti ni kratka ni laka i da će pobediti”.

Grupa građana „Pirotska nova snaga“ je pre tribine potpisala protokol o ulasku u Savez za Srbiju i to je prva lokalna politička grupacija u Srbiji koja se priključila Savezu.

Predstavnik GG „Pirotska nova snaga“ Dimitrije Vidanović je, pored ostalog, rekao da su posle upoznavanja sa programom Saveza za Srbiju doneli odluku da uđu u Savez jer su Pirotu i Srbiji potrebne promene i da su prva politička grupacija u Srbiji koja je pristupa Savezu posle osnivanja 2. septembra.

„Ono što nismo završili 5. oktobra 2000. godine, očigledno moramo završiti jednog 6. oktobra i to u narednih nekoliko godina, sa novim ljudima i novim idejama. Da nam se nikad više ne desi da nam ne daju da održimo politički skup i da nam prete, da nam se ne desi da su mediji zavisni od političara koji su na vlasti, da kriminal i korupcija cvetaju. Da nam se nikad više ne dešavaju nametnuti i ne fer izbori.

PNS je trenutno jedina opozicija u Skupštini grada i poslednja dva izborna ciklusa ima podršku Srpskog pokreta Dveri“, rekao je Vidanović, dodajući da predstavljaju glas građana i nadu za promene i bolje sutra u Pirotu.

Lider Saveza, potpredsednik DS-a i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je rekao da je „Savez okupio da budu zajedno iako su različiti to što je Srbija postala zemlja bez pravde i nade“.

„Imamo vlast koja je preuzela sve pore društva i stvorila jednu vrstu monopola na bavljenje politikom. Ako želite da se bavite politikom u bilo kom delu Srbije poželjno je da budete član vladajuće SNS. Imaju monopol u državi i medijima. To kao trulež kreće da se širi kroz celo društvo. Mi hoćemo da se vrate pravila i da se igra po fer pravilima i da sudija ne navija ni za jednu stranu. To je razlog našeg okupljanja da dodjemo do normalne zemlje. Suština našeg zalaganja je da dodje do promena u zemlji, da se promeni vlast koja će se odreći vlasti. Treba nam nada i pravda“, rekao je Paunović.

Predsednik „Levice Srbije“ Borko Stefanović je rekao da Pirot nije više kao što je nekad bio.

„Savez za Srbiju hoće da se u Srbiji radi i da se živi od svog rada.Hoćemo da dodju strani investitori koji moraju biti izjednačeni sa domaćim. Ne može strani investitor da dobije 15.000 evra po radnom mestu, a da radniku da platu od 25 ili 30.000 dinara. Hoćemo da se ukine štetočinski zakon o radu. Hoćemo istovremeno da se donese zakon o poreklu imovine za sve funkcionere od 1990. godine na ovako.Neka počnu od nas. Da oni koji su se ogrešili o zakon završe u zatvoru.Ova borba neće biti ni kratka ni laka i pobedićemo“, rekao je Stefanović, dodajući da iz Pirota koji je znao da ustane i znao da se bori, kreću do pobede.

Predsednik Srpskog pokreta „Dveri“ Boško Obradović je rekao da je Pirot prvi grad u Srbiji u kome je krenulo proširivanje Saveza za Srbiju novim članovima.

„Čestitam “Pirotskoj novoj snazi’’ a verujem da će ovakvih grupacija biti širom Srbije. Savez je stvoren da bude najveći opozicioni blok, formiran u poslednjih 15 godina. Vrag nje odavno odneo šalu iz ove zemlje i dogorelo je do nokata. Naše ideološke i političke razlike više ništa ne znače.Nama se država i društvo raspada a deca odlaze u inostranstvo. Postajemo jeftina radna snaga kod stranog gazde. Savez je formiran 2. septembra sa ciljem da se ozbiljno, zajedničkim snagama suprostavimo aktuelnoj vlasti. Nema više u Srbiji minimum prostora za naše ideološke i političke razlike jer Srbija propada“, rekao je Obradović, dodajući da pokreću novu opoziconu energiju u Srbiji.

Izvor i foto: Glas Šumadije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар