Ambasador Bugarske Radko Vlajkov u prvoj zvaničnoj poseti Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Radkom Vlajkovim, sa kojim je razgovarao o ekonomskim i političkim prilikama u gradu, kao i o aktuelnim temama – predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno veeće i povezivanju bugarskih gradova sa regionom Sandžak.

„Dragoceni su nam saveti koje možemo da dobijemo od Bugarske u pogledu priključivanja Evopskoj uniji. Sa druge strane, predstoje nam i izbori za nacionalne savete, a pošto u Srbiji živi značajan broj Bugara, razgovarali smo i o povezivanju dva saveta i saradnji bugarskih gradova i Novog Pazara.

Ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov istakao je da je oduševljen prvom zvaničnom posetom Novom Pazaru i da je razgovor sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem bio veoma inspirativan.

„Oduševljen sam tolerancijom i suživotom različitih etničkih grupa na ovom području, što je slično situaciji u Bugarskoj, jer mi ovom pitanju posvećujemo mnogo pažnje. Vaš grad i ovaj region dele evropske vrednosti što može da doprinese priključenju Srbije Evropskoj uniji. U tome i vaš grad i vaša zemlja imaju nesebičnu podršku Bugarske. Pored toga, na raspolaganju vam je svo naše iskustvo stečeno na evropskom putu, a koje može biti od koristi razvoju lokalnih samouprava. U tom smislu, današnji sastanak je bio više nego koristan“, zaključio je ambasador Vlajkov, koji je sa graodnačelnikom Nihatom Biševcem otvorio ovogodišnju Dečiju nedelju.

Izvor: sandzakhaber.net

Foto: Ambasada Republike Bugarske u Beogradu

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар