Osumnjičeni priznao ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove

Osumnjičeni za silovanje i ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove priznao je danas ubistvo, ali je rekao da nije nameravao.

S lisicama na rukama i okružen policijom, 21-godišnji Severin Krasimirov dao je izjavu novinarima ispred sudnice gde je došao zbog saslušanja.

“Mnogo žalim. Ne mogu da verujem da sam uradio to”, rekao je Krasimirov za ubistvo Marinove.

Njegov advokat je tražio da saslušanje bude iza zatvorenih vrata, ali je sud u gradu Ruse odbacio zahtev. Pošto se Krasimirov obratio medijima, advokat mu je prišao i rekao da ne govori.

Pre toga, Krasimirov je rekao da je 6. oktobra bio pod uticajem alkohola i droge kada je ušao u spor sa žanom koju nije poznavao. On je rekao da ju je udario u lice i bacio u žbunje, ali da se ne seća šta se desilo posle toga.

“Štagod dobio, čak i ako je doživotni zatvor, odslužiću”, rekao je na pitanje kakvu kaznu zaslužuje.

Telo Marinove je pronadjeno kod Dunava u gradu Ruse 6. oktobra. Istražitelji kažu da je silovana, udarena u glavu i zadavljena.

Zasad, istražitelji odbacuju navode da je 30-godišnja novinarka ubijena zbog svog rada, izmedju ostalog istraživanja navoda o korupciji.

Krasimirov je u sredu izručen u Bugarsku iz Nemačke gde mu živi majka. Uhapšen je 9. oktobra blizu Hamburga po evropskoj poternici.

Okružni sud u Ruseu je naložio da bude u pritvoru do suđenja za ubistvo i silovanje.

  Izvor: beta.rs

Foto: btvnovinite.bg

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар