Na forumu lokalnih lidera zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine u Sofiji prezentovan Pirotski okrug i lokalne samouprave

U Sofiji je 20. oktobra održan četvrti po redu sastanak lokalnih lidera zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine i četvrti sastanak Kina – CIEZ udruženja guvernera provincija, „16+1“.

Po pozivu Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Pirotski upravni okrug predstavljao je Srbiju na ovom samitu. Lokalne samouprave grada Pirota i opština Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica na čelu sa načelnicom okruga prisustvovale su skupu.

Dragana Tončić, načelnica okruga prezentovala je u prvoj sesiji „Poljoprivreda i Turizam“ Pirotski okrug – lokalne samouprave.

Imajući u vidu interes Republike Srbije za dalje jačanje sveukupne saradnje sa Narodnom Republikom Kinom, posredstvom bilateralnih kanala i u okviru mehanizma saradnje „16+1„ samo učešće i predstavljanje dela Republike Srbije kroz okrug  je bilo od velikog značaja, saopšteno je iz Pirotskog upravnog okruga.

Forum je otvorio premijer Bugarske Bojko Borisov.

Izvor i foto: Pirotski upravni okrug

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар