Za vatrogasce u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu nova vatrogasna vozila

Vatrogasci iz Južnog Velsa, udruženi u organizaciju „Blazing to Serbia“, donirali su Sektoru za vanredne situacije tri navalna vatrogasna vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Ovi vatrogasni kamioni samo su deo od 26 kamiona koje je prethodnih godina donirala ova organizacija.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je tokom primopredaje donacije u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu izjavio da će pokušati da “pošalje u penziju” stare kamione, koji su u vatrogasno-spasilačkim jedinicama više od 30 godina, zahvalio se kolegama iz Velsa i naglasio da je ova donacija simbol dugogodišnjeg prijateljstva.

„Očekujem da ćemo, zahvaljujući ovoj donaciji, biti spremniji da pružimo pomoć građanima tamo gde je najpotrebnija. Ova vozila, za razliku od standardnih koja imaju obično tri lestve, imaju čak 11 lestvi, koje dostižu visinu od 14 metara. Reč je o vozilima izuzetne tehničke opremljenosti koja će u narednim godinama služiti našim vatrogascima za spasavanje života“ – dodao je Stefanović.

Osnivač organizacije „Blazing to Serbia“ i komandir stanice u Kafiliju Stiv Logan je kazao da je ostvarena jaka veza između vatrogasaca Srbije i Južnog Vesla i naglasio:

“Od osnivanja do danas donirali smo 26 vatrogasnih vozila i veću količinu vatrogasne opreme, te je ova saradnja primer kako obični ljudi mogu ostvariti izuzetne odnose”.

Primopredaji donacije prisustvovao je i ambassador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.

P. Videnov (izvor: MUP Srbije)

Foto: mup.gov.rs

Сподели публикация
Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар