RIK: 58 lista za izbore za Nacionalne savete, dve liste utvrđene za bugarsku nacionalnu manjinu

Republička izborna komisija (RIK) donela je sinoć rešenja kojima je utrđeno 58 zbirnih izbornih lista kandidata za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji će se birati na izborima 4. novembra. 

Kako se navodi u saopštenju RIK-a, birači albanske nacionalne manjine moći će da biraju između šest lista, za bošnjačku nacionalnu manjinu proglašene su četiri liste, aškalijsku tri, romsku pet lista, rumunsku četiri, rusinsku sedam, slovačku četiri, slovenačku jedna, ukrajinsku pet i češku nacionalnu manjinu tri liste.

Po dve liste utvrđene su za bugarsku nacionalnu manjinu, bunjevačku i vlašku.

Glasački listići za izbor članova nacionalnih saveta bunjevačke, vlaške, grčke, nemačke, poljske, romske, slovenačke i ukrajinske nacionalne manjine biće štampani na srpskom jeziku i ćiriličnim pismom.

Za članove nacionalnih saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, egipatske, mađarske, rumunske, rusinske, slovačke i češke nacionalne manjine štampaće se listići na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom i na jeziku i pismom nacionalne manjine.

U saopštenju je najavljeno da će štampanje tih listića početi u četvrtak, 25. oktobra u 11:00 časova u prostorijama štamparije JP “Službeni glasnik”.

Izvor: Beta

Foto: Petar Videnov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар