Sajt Pančevo Si Ti: Koordinator SNS-a Malović povukao tužbu protiv našeg novinara Živkovića

Redakcija sajta Pančevo Si Ti obaveštava javnost da je Branko Malović, koordinator Srpske napredne stranke za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora ove stranke, povukao tužbu koju je podneo 11. oktobra ove godine protiv našeg novinara Nenada Živkovića, zbog teksta „Kakve kazne čekaju naprednjake, kad prođe nji’ovo (izvodi iz buduće istorije)”, koji je na našem sajtu objavljen 1. oktobra (videti ovde), a o čemu smo pisali 7. novembra (videti ovde).

Malović je za nadoknadu nematerijalne štete zbog navodno pretrpljenog duševnog bola tražio pola miliona dinara. Živković je 22. novembra u Osnovnom sudu u Pančevu preuzeo Rešenje u kome sudijnica Milica Filipović utvrđuje da je Malovićeva tužba povučena, na osnovu podneska punomoćnika tužioca Dušana Stojkovića iz Ortačkog advokatskog društva „Stojković” iz Beograda.

Redakcija sajta Pančevo Si Ti smatra da odluka koordinatora Malovića da povuče drugu tužbu od dve koliko ih je do sada podneo protiv našeg saradnika Živkovića (doneta iz nama nepoznatih razloga), predstavlja malu, ali značajnu pobedu u odbrani slobode izražavanja u Srbiji. Ta činjenica neće ni na koji način umanjiti našu spremnost da i dalje pišemo o društvenim anomalijama i problemima, nepravdi, uništavanju društva i apsolutnoj kontroli koju aktuelna vlast u Srbiji pokušava da uspostavi, niti će oslabiti kritiku političara, funkcionera, uopšte javnih ličnosti uvek kada njihovo ponašanje, izjave, odluke i činjenje ili nečinjenje narušavaju javni interes i opšte dobro i ugrožavaju prava i slobode najširih slojeva stanovništva ili neke sasvim male i diskriminisane društvene grupe. Kao i dosada, mi ćemo se rukovoditi temeljnom vrednošću etike profesionalnog novinarstva: da su činjenice svete, a komentar slobodan.

Izvor: Redakcija sajta Pančevo Si Ti

Foto: N1

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар