Predstava ,,To kod nas ne može da bude“ pirotskog teatra na ,,Balkan teatar festu“

Predstavom ,,To kod nas ne može da bude“ Narodnog pozorišta iz Pirota završeno je treće veče Međunarodnog festivala ,,Balkan teatar fest“. Komad je režirala Isidora Goncić, a tekst priredio Slobodan Obradović.

Ova tragikomedija napisana je po motivima pripovetki Radoja Domanovića, a sam naslov predstave je replika iz pripovetke ,,Mrtvo more“. Radnja priče govori o moralnom posrnuću pojedinca, ljudima potopljenim u greh, koji bi da pronađu svoje mesto pod nebom, gde bi sve neometeno i nekažnjeno nastavili da rade sve isto što i sada.

Naime, muž i žena, gostioničar i gostioničarka, ženа i pop zajedno planiraju kako će da odu iz rupe u kojoj se trenutno nalaze u bolji život. U predstavi svi ovi ljudi dolaze do nekog plana, ali ne uspevaju da pronađu način. Ne uspevaju, sve dok ne dođe vođa, koji je slep, a vodi ih u bolji život. Na kraju svi bivaju razočarani kad saznaju da je on od početka bio slep i kad ih dovede do propasti. Priča ima za cilj da kritikuje današnje društvo i mentalitet ljudi.

Ovaj pozorišni spektakl predstavili su nam glumci iz Pirota – Milan Nakov, Aleksandar Aleksić, Danijela Ivanović, Natalija Galeban, Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović i Zoran Živković.

Na kraju predstave, u ime narodnog pozorišta ,,Hristo Botev glumicа Sonjа Stanulov uručila je plaketu glumcima iz pirotskog teatra.

Već 6. decembra (četvrtak) u 19:30 sati na repertoaru BTF-a je komad ,,I svaki put kao da je prvi“ pozorišta iz Kruševca i ,,Art tema“ iz Beograda.

  Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар