Nenad Vasilić trio 13. decembra u Nišu

U četvrtak, 13. decembra, Nenad Vasilić trio održaće koncert u sali Niškog simfonijskog orkestra. Trio će nastupiti u sastavu: Nenad Vasilić – kontrabas, Marko Živadinović – harmonika i Rastko Obradović – saksofon.

Ulaznice, po ceni od 900 i 1200 dinara (ekskluzivna VIP mesta na bini), se mogu kupiti u pretprodaji na lokacijama Vinyl Café, Vintage Shop i Energy Music Shop. Na dan koncerta karte će biti puštene u prodaji i na blagajni Simfonijskog orkestra.

Nenad Vasilić (1975) srednje muzičko obrazovanje stekao je u Nišu, a potom studirao na Jazz akademiji u Gracu. Posle početnih iskustava u sastavima etabliranih džez muzičara (Mark Marfi, Šila Džordan, Stjepko Gut itd.), 1998. godine odlučuje da formira sopstveni kvintet (jedno vreme pod imenom Vasilić Nenad Balkan Band), sa namerom da „u repertoaru nema američkih numera“. Tokom vremena, kristalisala se preciznija koncepcija: fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, sa melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora, uz koji je odrastao.

Koncert je zakazan za 20:30 časova.


 Emilija Vacev, Niš

Foto: Metropolis music

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар