Foto konkurs ,,Kulturno nasleđe u fokusu mog objektiva“

Centar za održivi prostorni razvoj ,,BalkanARHitrav“ iz Dimitrovgrada organizuje foto-konkurs pod nazivom ,,Kulturno nasleđe u fokusu mog objektiva“ od 14. decembra 2018. do 10. januara. 2019. godine.

Ovaj konkurs ima za cilj promociju nasleđa koje svedoči o kulturno-istorijskom identitetu stanovnika dimitrovgradskog kraja i buđenje svesti o značaju čuvanja kulturnog nasleđa za budućnost. Takođe, namera organizatora je da se, istražujući i fotografišući kulturno-istorijske celine i spomenike kulture, stare objekte u Dimitrovgradu i okolnim selima, zaboravljene predmete ili običaje, mladi neposrednije upoznaju sa nasleđem i da svoj stav i odnos prema njemu izraze na umetnički način.

Konkurs je namenjen svim đacima gimnazije ,,Sv. Kirilo i Metodije“ u Dimitrovgradu, nezavisno da li su članovi foto-sekcije ili ljubitelji kulturnog nasleđa, koji žele da ga zabeleže svojim fotoaparatom.

Najbolje ocenjene fotografije biće odabrane za izložbu radova u galeriji ,,Metodi Meta Petrov“ tokom januara naredne godine. Rezultati nagradnog konkursa biće objavljeni na fejsbuk stranici ,,BalkanARHitrava“.
Dodatne informacije o propozicijama foto-konskursa možete pročitati OVDE.

Teodora Petrov

Foto: pixabay.com

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар